Objavil/a: Društvo DEDI | 31/05/2010

Lov na DEDIščino

Toplega ponedeljkovega popoldneva smo se organizatorji dogodka in prijavljeni tekmovalci zbrali v atriju Fakultete za humanistične študije Koper. Čeprav je bil dogodek namenjen širši javnosti, so se nanj odzvali le pogumne študentke in študentje Fakultete za humanistične študije Koper in Turistice – Visoke šole za turizem Portorož.

Namen lova je bil spoznavanje spregledane dediščine historičnega mestnega jedra Kopra in druženje vseh, ki nas dediščina zanima.

This slideshow requires JavaScript.

Tekmovalce smo naključno razdelili v tri skupine po tri tekmovalce in jih v razmiku petih minut poslali na začrtano pot. Slediti so morali navodilom, se orientirati z zemljevidom, pozorno so morali opazovati okolico in v morebitnih zagatah za pomoč poprositi domačine. Zmagala je skupina, ki je najhitreje prišla do cilja in zbrala največ pravilnih odgovorov.

Vsi udeleženci so se na cilju ohladili z zeliščnim ledenim čajem ter okrepčali s čokolado domače DEDI-jeve izdelave. Tekmovalcem smo ob koncu podelili pohvale za sodelovanje in prvouvrščenim priznanja za zmago. Vsi tekmovalci so prejeli tudi knjižno nagrado z naslovom Arabija Feliks avtorice Marije Brus. Ob tej priložnosti se za podarjene knjige lepo zahvaljujemo Znanstveno-raziskovalnemu središču Koper Univerze na Primorskem.

Radovednost pri opazovanju dediščine je lepa čednost.


Kategorije

%d bloggers like this: